TA Technique app

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=bbgmhu8PaGA[/embedyt]

Tennisschool De Moolen gaat in 2015 de TA Tecnique app gebruiken. Deze app is ontwikkeld door de Australische Tennisbond en is de beste op haar terrein. Wij hebben geleerd om de app optimaal te gebruiken en wij zullen op 2 momenten in de traingingsreeks de app inzetten. Na ongeveer 4 lessen zal de leraar met de ipad opnames maken van de verschillende slagen en spelsituaties. Vervolgens gaat de trainer aan de slag met het analyseren van de opnames en rond les 10 zal samen met de leerlingen de gemaakte analyse worden besproken.

De app is o.a. in staat om slagen in slow-motion af te spelen en annotaties (zichtbare attentiepunten zoals lijnen, hoeken, tekst etc.) te maken. Op deze manier kunnen de leerlingen duidelijk zelf zien waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Ook kan je met de app een slag of beweging van een leerling naast die van een andere leerling (of topspeler) zetten zodat verschillen duidelijk te zien zijn en het op de baan makkelijker wordt om aan verbetering te werken.

De gemaakte opnames alsmede de analyse zullen aan de leerlingen worden verstrekt.

Meer informatie is te vinden op: http://www.tennis.com.au/coaches/resources/technique-app

De app is te downloaden in de app store


Lessen van oktober 2015 tot april 2016.

Om deze lessen te kunnen volgen is het niet verplicht om lid te zijn of te worden van Amstelpark.

De ondergrond bij Amstelpark is gravel. In tegenstelling tot de gravelbanen bij TC ABN AMRO worden deze op Amstelpark ook in de winter goed onderhouden. Hierdoor zijn ze in principe altijd bespeelbaar. Ook bij vorst. Alleen in het geval van sneeuwval en zogenaamde opdooi zijn de banen niet bespeelbaar (na het intreden van dooi kan het dooiwater niet wegzakken door de ondoorlatende bevroren onderlaag)

Amstelpark heeft de beschikking over state-of-the-art voorzieningen zoals een clubhuis met goede horeca, kleedlokalen en douches, fysiotherapie etc.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!